• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Популяризація читання літератури серед учнів Хорошеозерської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Героїв Крут

Популяризація читання літератури серед учнів Хорошеозерської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Героїв Крут

2014-03-18

З метою популяризації сучасної дитячої літератури в бібліотеці Хорошеозерської ЗОШ I-III ст. ім. Героїв Крут використовуються найрізноманітніші форми роботи: книжкові виставки, тематичні полиці, огляди літератури, голосні читання, презентації нових книг, бібліотечні уроки тощо.
При всьому різноманітті методів популяризації літератури візитною карткою бібліотеки можна вважати саме книжкові виставки. Так, щоб широко представити авторські казки сучасних українських письменників, для читачів-учнів 1-4 класів оформлена виставка «Книги для Чомучки», «Для вас, малюки, цікаві книжки» в яких добре об’єднана наочна популяризація літератури з елементами гри. Хочеться підкреслити, що всі учні активно відповідали на запитання вікторини та показали відмінні знання казок. Це говорить про те, що діти люблять читати і знають казкових героїв, отже читання для них одне з улюблених занять. « Подорож книжковою країною» Під такою назвою пройшла екскурсія до бібліотеки учнів молодших класів де ознайомили дітей з книгою та бібліотекою, розповідали про правила поводження в бібліотеці та правила користування, з розстановкою книжкового фонду та надали поради книжкової лікарні, також був проведений огляд дитячої літератури « Читаємо самі, читаємо з батьками».

В міру надходження нової літератури проводяться бібліографічні огляди літератури, та дні інформації під назвою: « Увага! Нові книги». Проведено бесіди, як правильно користуватися енциклопедіями, довідниками та словниками, зокрема на такі теми, як «Словники – твої помічники», « Книги, що знають все». Також у нашій школі було проведено бібліографічний огляд літератури до дня пам'яті Героїв Крут в якому були використані книги В. Сергійчука « Героїка трагедії Крут» та В.О.Рог «Бій відлунав ».Ми завжди повинні пам’ятати воїнів, як героїв, що до кінця виконали свій військовий обов’язок і присягу!

В рамках підготовки до 200 річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в бібліотеці оформлена постійно діюча виставка «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь й свого не цурайтесь.»

Основною роботою бібліотеки є популяризація літератури, як для маленьких читачів так і для учнів середнього та старшого шкільного віку, та для вчителів. Бібліотека працює в тісному контакті разом з вчителями, класоводами, класними керівниками. Свою роботу спрямовує на популяризацію українознавства, народознавства, правове виховання та популяризацію кращих творів української та світової літератури.
Як бачимо, популяризація книги має на меті не лише долучити дитину до читання, але й розвинути її творчі здібності. Під час різноманітних конкурсів дитина може спробувати себе у ролі художника-ілюстратора (конкурс на кращий малюнок до будь-якої книги), письменника (конкурс на краще продовження казки), тощо.

Мета заходів, які спрямовані на популяризацію літератури серед дітей, — допомогти дітям відчути радість читання, навчити їх сприймати за допомогою слова «розумне, добре і вічне», зробити так, щоб потреба у читанні була складовою їхнього духовного життя.

Матеріал підготувала бібліотекар Бодун Т.М.

Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930